Funsports | Zwemvesten

Zwemvest of Reddingsvest
Om te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een aantal cruciale dingen op een rijtje gezet. Zo kun je hieronder terug vinden wat de verschillen zijn tussen een zwem- en reddingsvest en wat het aantal newton in drijfvermogen inhoud.


De Zwemvest
Een zwemvest is bedoeld als drijfhulpmiddel. Dat houdt in dat het je helpt met drijven, alleen dat je wel zelf je positie moet kunnen houden in het water, dus je hoofd omhoog. Vaak zie je zwemvesten bij het waterskiën, kanoën of banaanvaren. De meeste zwemvesten zijn te herkennen aan het 50N logo.


De Reddingsvest
Een reddingsvest daarentegen is echt gemaakt om te redden. Dat betekent dat een reddingsvest je, bij bijvoorbeeld buiten bewust zijn, op de rug draait met je hoofd omhoog en je mond vrij houdt van water. Vaak zie reddingsvesten o.a. bij jonge kinderen, het zeilen, aan boord van vliegtuigen en passagiersschepen of bij werken in de offshore.

Daarnaast stelt de waterpolitie verplicht dat er voor iedere opvarende van een boot een reddingsvest aanwezig is, dus geen zwemvest. Reddingsvesten herken je vaak aan hun opvallend gele of oranje kleur, of omdat het platte modellen zijn die als een soort hoefijzer om de nek hangen. 

De meeste reddingsvesten zijn te herkennen aan het 100N logo (dit geldt voor de oranje schuimvesten), of aan het 150N en 275N logo (dit geldt voor de automatische reddingsvesten).

© 2009 - 2024 Trustwatersport.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel