Boten | Accuservice


Accu service van Trustwatersport.
Eigenlijk is de dienstverlening van Trustwatersport heel simpel. Wij zorgen ervoor dat uw accu netjes de winter doorkomt. 

We maken de accu en de eventuele accubak weer keurig schoon, ontdoen de polen van eventuele roestvorming en ander vuil en natuurlijk, het belangrijkste, we houden uw accu op voldoende spanning. U heeft er dan geen omkijken meer naar en als uw buitenboordmotor en/of boot uit onze winterstalling komt, kunt u weer vertrouwen op uw accu. 


Accu en Accu toebehoren.
Naast onderhoud van uw accu verkoopt Trustwatersport ook nieuwe accu's en accu toebehoren. Kijk hiervoor in onze webshop op de pagina's voor accu artikelen.


Accu Onderhoud
Hoe moet je een accu onderhouden bij langere inactiviteit (bijv. een winterstop)?
Accu's ontladen zichtzelf langzaam, bij loodaccu's is dit zo'n 5% tot 10% per maand. Als een accu te ver is ontladen dan wordt het accuzuur (elektrolyt) te zuur en zal dit de platen in de accu aantasten. De accu raakt dan beschadigd en is niet meer goed op te laden. Bovendien kan er bij weinig activiteit sulfatatie optreden. Dit proces is onomkeerbaar en zal de accu tijdens de winterstop zwaar beschadigen.

Het is dus van belang als een accu tijdelijk niet gebruikt wordt, bijv. voor een winterstop / winterstalling, los te koppelen van de polen en eens in de 3 maanden weer volledig op te laden of aan geschikte druppellader te hangen. Een normale lader (niet-druppellader) zou u dus kunnen gebruiken vóór de winterstalling, ergens midden in de winter en weer voordat u gaat varen. Op deze manier houdt u de accu in de best mogelijke conditie.

In het verleden en soms nu nog wordt (ten onrechte!) wel eens gedacht dat het verstandig is om een accu die lange tijd niet word gebruikt volledig te ontladen. Dit is NIET juist. De accu zal hierdoor vrijwel zeker defect raken!

© 2009 - 2024 Trustwatersport.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel